Wetenschappelijk bewezen, brengt muziek grote voordelen voor de hersenen

 • Kale

  U bent zeker geen onbekende in de gewoonte om een ​​koptelefoon te dragen en naar muziek te luisteren voor amusement, ontspanning, studie of werk, maar heeft u zich ooit afgevraagd waarom u op zulke momenten naar muziek wilt luisteren? Het blijkt dat de wetenschap voor u heeft gestudeerd en volledig antwoord kan geven op de geweldige voordelen die muziek voor uw geest, emoties en gemoedstoestand met zich meebrengt en die verband houden met uw succes.

  Het onderzoeksteam van cognitief psycholoog Laura Ferreri aan de Universiteit van Lyon, Frankrijk, deelde in het wetenschappelijke tijdschrift PsyPost: “Luisteren naar de muziek waar je van houdt, zal je hersenen helpen om dopamine op een natuurlijke, capabele manier te produceren. Emotionele stimulatie en cognitieve functie van de zenuw. ” Dopamine wordt inherent geproduceerd tijdens fysieke of mentale activiteit in het dagelijks leven, van seks hebben, het eten van je favoriete eten tot het winnen van een kippendiner in een PUBG Mobile-wedstrijd, opwinding.Ze zijn allemaal afgeleid van dopamine die in onze hersenen wordt geproduceerd. Nu heeft de wetenschap bevestigd dat als je van je favoriete liedjes geniet, de hersenen ook met dezelfde intensiteit worden gestimuleerd.Het regelmatig ontvangen van dopamine door de hersenen helpt de goede coördinatie tussen de zenuwen en het lichaam te behouden. Volgens Katy Brophy, hoofdredacteur van Focus on Healthy Ageing aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Icahn, beïnvloedt deze hoeveelheid dopamine factoren die leiden tot het succes van een individu, waaronder motivatie, geheugen, aandacht., Focus, leren , creëren en sfeer. Daarentegen veroorzaakt een stagnerend, niet gestimuleerd brein om van nature dopamine te produceren, problemen zoals vertragende gewoonten, vermoeidheid, slecht geheugen, slechte slaap en zelfs de ziekte van Parkinson.
 • Miles

   and more importantly, your personal experienceMindfully using our emotions as data about our inner state and  knowing when it’s better to de-escalate by taking a time out are gr https://kodi.software/ eat tools. Appreciate you reading and sharing your story, since I can certainly relate and I think others can too

 • Leonel

  Dies ist ein Instagram-Tool, mit dem Sie die Instagram-Schriftart ändern können. Die folgenden sind die beliebtesten Schriftarten auf Instagram: Großbuchstaben, Kapitälchen, Blasentext, quadratischer Text, fett, altenglischer Text, kursiv, umgedrehter Text (invertiert), durchgestrichen, Zalgo-Textbereiche und alle Stile können frei verwendet werden auf Social Media und Messaging-Plattformen. Im Notepad-Unicode-Stil wird einfacher Text erhalten. https://instazoom.mobi/instagram-schrift/

 • dongti

  Muziek is als bloeiende bloemen. Het brengt emoties met zich mee die de hersenen helpen te ontspannen. Ik gebruik meestal radiofmluisteren.nl gratis online muziek, wil je het proberen?