Hallo,

Hier even een suggestie voor een plaatje om te draaien: Somewhere Out There van Our Lady Peace. Misschien geen wereldberoemde band, maar ze maken zeker wel goede muziek. Luister zelf maar:

Windows Media Lo-Fi

http://www.sonymusic.com/clips/selection/fu/OurLadyPeace/OurLadyPeace_SomewhereOutThere_full_28.asx

Med-Fi

http://www.sonymusic.com/clips/selection/fu/OurLadyPeace/OurLadyPeace_SomewhereOutThere_full_56.asx

Hi-Fi

http://www.sonymusic.com/clips/selection/fu/OurLadyPeace/OurLadyPeace_SomewhereOutThere_full_100.asx

Real Audio

http://www.sonymusic.com/clips/selection/fu/OurLadyPeace/OurLadyPeace_SomewhereOutThere_full.ram

Somewhere Out There (SWOT) is de eerste single van Our Lady Peace's (OLP) nieuwst album ‘Gravity’, die vanaf 11 juni in de winkels ligt in Noord-Amerika (ik weet niet precies wanneer hij dan in Europa komt). SWOT wordt nu al regelmatig gedraaid door de Amerikaanse radiostations, terwijl hij pas 2 april officieel in ‘premiere’ gaat. Er gingen geruchten dat hij ook op de Spiderman soundtrack zou komen, maar die bleken onjuist te zijn.

De Canadese rockband Our Lady Peace werd in 1992 opgericht. Hun debuutalbum, Naveed, was zeer succesvol in eigen land en met de tweede cd, Clumsy, braken ze ook definitief door in de V.S. In Canada ging Clumsy zelfs diamant. De grootste hit van de cd was ‘Superman’ Dead'. Dat brachten ze ook ten gehore op Woodstock ‘99. Net als ’One Man Army', de eerste single van hun derde album: ‘Happiness… is not a fish that you can catch’. Dit album was iets experimenteler dan de vorige twee en sloeg daarom minder aan bij het grote publiek. Door OLP-fans wordt het echter wel vaak het beste album genoemd. Amper een jaar later lag er weer een album klaar. ‘Spiritual Machines’, vernoemd naar een boek van Ray Kurzweil. Misschien wel een beetje te experimenteel, maar zeker niet slecht. ‘Life’ en vooral ‘In Repair’ haalden veel awards binnen in Canada. OLP is dit jaar genomineerd voor 5 Junos (de Canadese Grammy's/Edisons).

Met Gravity is OLP weer een andere weg in geslagen. Geen experimentele muziek meer, maar terug naar de ‘simpele rock’. Reden voor gitarist Mike Turner om op te stappen, maar hij werd tijdelijk vervangen door Jamie Edwards, en OLP is nu op zoek naar een vaste lead-gitarist, omdat Edwards zich vooral bezig houdt met keyboards en andere instrumenten. OLP vraagt belangstellenden om een videoband van een paar minuten op te sturen en daaruit kiezen ze de beste.

Our Lady Peace kenmerkt zich door muziek te maken die zel zelf goed vinden en zich niet mee te laten voeren door de grote massa. Het is niet de zoveelste Creed, Nickelback, enz. Het is unieke muziek. Zanger Raine Maida heeft een aparte zangstem en weet die goed te benutten. Ze zijn nog niet doorgebroken in Europa, maar hebben zich daar ook nog niet echt opgericht, behalve een tour met de Stereophonic in Groot-Brittannie en enkele festivals in Duitsland, treden ze toch vooral op in Noord-Amerika. OLP is een succesvolle Canadese band, dat zegt misschien niet alles, maar wel veel, want Canada is toch een vooraanstaand rockmuziekland. Alanis Morissette, Bryan Adams, The Tea Party, Barenaked Ladies, I Mother Earth en Nickelback om maar enkele voorbeelden te noemen.

Mochten jullie (nog) meer informatie willen:

http://www.ourladypeace.com (de officiele OLP-site)

http://www.ourladypeace.cc (de beste fansite)